Shiatsu is een professionele massagevorm waarbij hoofdzakelijk gewerkt wordt met de duimen en vingers(shi) waarbij druk(atsu) op de meridiaanpunten van het lichaam uitgeoefend worden . (vgl. acupunctuur)

Shiatsu kan onregelmatigheden in het lichaam corrigeren, helpt om gezondheid te behouden of te verbeteren en kan bijdagen tot de genezing van bepaalde ziekten. Dit doet men door het stimuleren van de Ki-sroom, de universele levensenergie, waaruit volgens de Oosterse filosofie 'yin' en 'yang' ontspringen. Bij energieblokkades ontstaan er lichamelijke klachten.

Het is een zeer doelgerichte acupressuurvorm , het is een energetische drukpuntbehandeling waarbij er op de energiemeridianen van het lichaam gewerkt wordt.
Shiatsu brengt door stretching en wiegende pulsbewegingen pijnverlichting, ontspanning en soepelheid voor het lichaam.

Shiatsu zorgt ervoor dat het lichaam weer herkent hoe het zich echt kan ontspannen. Als gevolg hiervan verbetert de werking van de lichaamsfuncties en krijgt het lichaam zijn natuurlijke weerstand, veerkracht en herstellingsvermogen terug. Hierdoor heeft shiatsu ook een sterk preventieve werking.

De klant draagt losse en comfortabele kledij tijdens de behandeling.